sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Home for Christmas

The last month has been really busy with school and this week Wednesday I did the best workout after leaving Milwaukee. I will give a small brief about what I have been doing during the last month.

  • School: now after this autumn I have 212 credit points from the 240 points that is required to graduate as a Bachelor of Electronics
  • Sport: Training only every other day, and even then if I have been feeling tired I have taken a day off. This has resulted in a lot more effective training sessions. My workouts have also been shorter to keep them more effective and explosive. I am a sprinter after all so training for more than an hour is not a necessity. What I have found through these shorter workouts that I have become more explosive and more effective on everything I do. I'm not worn out all the time and I can actually feel good after the workout, even though tired of course.
  • Friends: you never have too many and I am lucky to be surrounded by many great people here at home. Also it has been awesome to talk with the friends I made in America and hear how their lives have been since I left.
Now I am at home with my family for few days and right on 25th I will leave back to Helsinki and then on 26th we are going to Inzell to race just before New Year and then come back on 31st to celebrate the year 2013.

Merry Christmas and Happy New Year! Also I wish from the bottom of my heart luck to all American racing in Salt Lake City for the spots in the Olympic team. Make your dreams come true!

Samma på finnska. Eli viimeisin kuukausi on ollut tosi kiireistä koulussa ja muutenkin elämän järjestelyssä kaikin puolin. Pitkä aika ulkomailla tarjosi mahdollisuuden unohtaa kaikki vanhat rutiinit ja toisaalta nyt tunnustella minkälaiset rutiinit näin jatkossa tuntuvat hyviltä. Mutta lyhyt kuvaus siitä miten viimeinen kuukausi on kulunut.

  • Koulu: nyt joulun jälkeen minulla on kasassa 212 opintopistettä niistä 240, jotka vaaditaan sähköinsinööriksi valmistumiseen. Keväällä tarkoitus on istua vielä 12 pisteen edestä kursseja ja sitten etsiä lopputyöpaikka Maaliskuusta alkaen ja saada inssityö puskettua ulos niin että valmistuminen Toukokuussa olisi varmaa.
  •  Urheilu: olen harjoitellut vain joka toinen päivä. Ja silti jos olo on ollut väsynyt, niin olen jättänyt treenin tekemättä ja korvannut sen venyttelyllä tai puhtaalla levolla. Tunnen että alan saamaan enemmän tehoja irti treeneissä. Olen nopeampi ja vahvempi, enkä vain jatkuvasti väsynyt. Alan myös nauttimaan urheilusta ja treenaamisesta taas. Kovan rykimisen jälkeen tahtoo olla pieni pelko siitä ettei viitsi vetää itseä ihan piippuun, koska ei luota siihen että sitä kuitenkaan jaksaisi. Tällä viikolla sain kuitenkin tehtyä kahden luistelijakaverin kanssa ensimmäisen oikeasti kovan treenin sitten Amerikasta lähtemisen. Ja kyllähän se tuntui hyvältä ja nostatti fiilistä kun tuntee että hommat on kehittynyt, sekä teknisesti että fyysisesti.
  • Ystävät ja ihmiset: olen onnekas että olen päässyt tapaamaan niin paljon hyviä ihmisiä elämäni varrella ja saanut olla ystävien ympäröimä Suomeen paluun jälkeen. He ovat auttaneet paljon Amerikan reissusta toipumisessa urheilun kannalta fyysisesti ja henkisesti, sekä kertoneet mitä kaikkea täällä on tapahtunut sillä aikaa kun olin poissa. On myös ollut mahtavaa puhua kaikkien Amerikassa saatujen kavereiden kanssa ja pysyä kärryillä siitä miten heidän elämänsä ovat sujuneet lähtöni jälkeen.
 Nyt olen juuri lähdössä isän kanssa joulukuusen hakuun. Saan viettää joulun Oulussa kotona vanhempien luona ja lähden 25. päivä takaisin kohti Etelää, sillä 26. päivä otamme parin luistelijan kanssa suunnaksi Saksan Inzellin ja kisaamme siellä ennen uutta vuotta. Tulemma sitten takaisin juuri uudeksi vuodeksi.

Hyvää joulua ja onnekasta uutta vuotta 2014!

Sincerely,
Kaikkea hyvää,

Jami

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti