Kuten yllä mainittua, jokainen maksaa jokaisesta teostaan jollain tapaa. Hyvällä tai huonolla. Kirjoittelen tätä just viittä vaille seinille menneen kisa aamun jälkeen. 500 metriä 38.88, ei parannusta edelliseen viikonloppuun. 1000 metriä jäi kesken 700 metrin jälkeen kun pari jätti kesken jo 200 metrin kohdalla ja itsellä ensimmäinen kierros oli hitaampi kuin viikko sitten.
Tällä blogipäivityksellä on tavoitteena purkaa sitä pettymystä, jonka omista tavoitteista jääminen aiheuttaa. Olisin halunnut kisata tänään paremmin. Jaloissa oli kuitenkin joku ihme kohme ja väsymys siitäkin huolimatta että neljä päivää tuli tehtyä vain palauttavia treenejä, nukuttua ja syötyä hyvin.
Kuten monesti elämässä nykyhetken tilanteille löydetään selitys menneestä. Urheilussa monesti harjoituskaudesta. Yhä enemmän näen ja tunnen nyt kun kilpailen, että kesän harjoittelussa olisi ollut parannettavaa. Ja nyt en tarkoita sitä mitä ihmiset yleensä luulee, kun kilpailut ei kulje. Less is more - vähemmällä enemmän olisi ollut avain vauhdin nostamiseen. Nyt kun jäälle tulemisesta on aikaa kaksi kuukautta. Olen yhä jumissa, jäykkä ja hitaan oloinen. Se viisi senttiä lisää reiden ympärykseen ei auta, jos muut ominaisuudet ei kehity. Tällä hetkellä mättää kahdesta ominaisuudesta nopeudesta, ja nopeuskestävyydestä. Kyllä siinä moni hyytyy kun yrittää sähistä maksimiliikenopeudella 38 sekuntia.
Urheilijalla on aina ihmisiä auttamassa harjoittelussa. Isoimmassa roolissa ovat valmentaja ja urheilija. Paras tulos syntyy molempien yhteistyöllä. Kun kummallankaan ego ei tukahduta toisen paloa urheiluun ja harjoitteluun, voidaan jokaisen treenin jälkeen todeta että taas tehtiin hyvää työtä. Huonoja päiviä tulee, mutta kun niitä alkaa olemaan viikottain on parempi ottaa vähintään viikon tauko urheilusta. Itse en tähän pystynyt. Ajattelin että olen tekemisissä valmentajan kanssa, joka oikeasti tietää, mitä tekee. Samalla uskoin oman kropan ominaisuuksiin kehittyä jatkuvasti ja nousujohteisesti. Tämän kesän jälkeen voi siis todeta, olen aivan järkyttävän kovassa kunnossa ja vahvempi kuin ikinä - vauhti vain puuttuu. Kun laji on pikaluistelu, niin millään muullahan ei oikeastaan ole merkitystä. Paikallinen valmentaja puhui että kesällä pitää treenata kovaa että kunto kantaa talven yli, eikä tarvitse rakentaa fysiikkaa enää luistelukauden aikana. Siinä asiassa se kyllä oli oikeassa. Ei tarvitse treenata kyllä koko talvena, kun koko alkutalvi menee kesästä toipuessa. Miettikääpä paljonko siinä on järkeä.
Haluan lopettaa tämän päivityksen vinkkiin kaikille, jotka on urheilun kanssa tekemisissä vanhempina, valmentajana tai urheilijana. Jos urheilija rakastaa työtään, sitä omaa lajiaan, ja yhtäkkiä alkaa vihaamaan kaikkea siihen liittyvää, niin kaikki ei silloin mene ihan oikein. Nautin täällä olosta nyt kun on jäätä, mutta viimeinen puoli vuotta on ollut sellainen että toivon, ettei minun tarvitse kokea samaa enää ikinä. Suomeen pääsy lähenee, 9 päivää.
In English the only thing I wish to say is. I'm glad I spent the last seven months here.
Get back to you later,
Jarmo